Draugen ALQ

Draugen ALQ

Vroeg in de ochtend van vrijdag 20 september 2013 is er vanuit Rotterdam alweer een project van Vageri naar zee vertrokken. En ook de installatie op zee is inmiddels succesvol uitgevoerd. Ditmaal ging het om een uitbreiding van een bemanningsverblijf (Additional Living Quarter; ALQ) voor het Shell Draugen Platform dat in het noorse gedeelte van de Noordzee staat.

Draugen is een olieplatform van Norske shell dat al sinds 1993 in productie is. Omdat Shell de komende jaren diverse uitbreidingsactiviteiten op het platform moet uitvoeren, maar ook omdat men over wil stappen van tweepersoons hutten naar eenpersoonshutten, moest er voor dit platform een uitbreiding komen op het bestaande Living Quarter. Hierom kreeg Hertel in Rotterdam medio 2012 opdracht voor de realisatie van een ALQ bestaande uit drie verdiepingen met in totaal 44 eenpersoons hutten. En Vageri was daarbij vanaf het prille begin actief betrokken bij zowel de engineering als de bouw van dit project.

Vanwege het relatief korte tijdsbestek en vanwege het feit dat het ALQ, en uiteraard ook de installaties erin, moesten aansluiten op een bestaand LQ was dit op vele gebieden vaak een uitdagend project. Zo was er bijvoorbeeld heel weinig ruimte boven de plafonds om de verschillende technische installaties te bouwen (soms maar 40 cm!). Terwijl er natuurlijk wel aan de diverse regelgevingen voor alle installties voldaan moest worden (minimum afstanden e.d.).

Samen met Hertel zijn we dan ook bijzonder trots op dit kwaliteitsproduct dat geheel volgens de allerlaatste regelgeving voor de Noordzee is gebouwd, een maximum aan comfort voor de bewoners oplevert en dat de klant bovendien met een minimum van verstoringen heeft kunnen installeren op hun platform.

Share this post