Edvard Grieg SRU, Siemens

Edvard Grieg SRU, Siemens

In maart 2014, heeft Vageri de E&I werkzaamheden voor een SRU module voor het Edvard Grieg project op het Mercon terrein in Gorinchem afgerond. In opdracht van Lundin Norway AS bouwt Kvaerner momenteel het Edvard Grieg platform. Dit platform zal uiteindelijk geplaatst worden in water van 109 m diep op ongeveer 180 km ten westen van Stavanger in Noorwegen. First Oil wordt verwacht in 2015.

Om tijdens de oliewinning de reservoir druk op peil te houden is het nodig dat er dagelijks 44.000 barrels zeewater in het reservoir geïnjecteerd moet worden. Vóór deze injectie moet dit zeewater eerst gefilterd en moet het sulfaat eruit verwijderd worden.

Voor de bouw van de SRU units heeft Siemens (verantwoordelijk voor deze units) opdracht gegeven aan Mercon in Gorinchem. De uitdaging van dit project lag er in dat dit soort units per definitie heel dicht bevolkt zijn met apparatuur, pijpwerk, kleppen, instrumenten, e.d. Dit in combinatie met een krappe planning en de gebruikelijke late wijzigingen in het ontwerp betekende dat het niet altijd eenvoudig was om de ruimte te vinden en tegelijkertijd ook aan het ontwerp en de specificaties te blijven voldoen.

Maar, we zijn er weer heel trots op om te mogen zeggen dat de klant (Siemens) heeft aangegeven erg gelukkig met de kwaliteit en de flexibele opstelling van Vageri te zijn.

Share this post