NAM – L13-FI-1 Monotower Platform

NAM – L13-FI-1 Monotower Platform

Vageri is verantwoordelijk voor de E&I installatie op de Monotower Platform L13-FI-1. Het ontwerp was een copy van de bestaande L09-FA. Het geproduceerde gas wordt geëxporteerd via een 12″pijpleiding naar de K15-FA-1 platform. Het platform is zelfvoorzienend in energieverbruik middels een serie zonnepanelen en twee windturbines. Hierdoor is de dieselgenerator niet meer nodig, welke op menig platform te vinden is. Slechts een deel van de opgewekte energie is nodig om het platform operationeel te houden. De overtollige energie wordt opgeslagen in accu’s die ‘s nachts en tijdens windstille dagen wordt gebruikt. Het platform wordt vanaf land (Centrale Controle Kamer in Den Helder) gemonitord en bediend.

Vageri heeft de volledige E&I installatie geïnstalleerd, welke bestond uit het plaatsen van diverse besturingspanelen, klemmenkasten, instrumenten, hoofd en secundaire kabelrouting, kabels trekken en afmonteren en hydraulisch tubing aanbrengen tussen Hydraulic Power Unit (HPU) diverse kleppen ten behoeve van toevoer chemicaliën en open/sluiten van de gasputten.

Naast Mechanical Completion, werd ook pre-commissioning en commissioning aan de wal gedaan voor zover dit mogelijk was. Dit om offshore activiteiten tot het minimum te beperken.

Share this post