News

NAM – L13-FI-1 Monotower Platform

Vageri is verantwoordelijk voor de E&I installatie op de Monotower Platform L13-FI-1. Het ontwerp was een copy van de bestaande L09-FA. Het geproduceerde gas wordt geëxporteerd via een 12"pijpleiding naar de K15-FA-1 platform. Het platform is zelfvoorzienend in energieverbruik middels een serie zonnepanelen en twee windturbines. Hierdoor is de dieselgenerator niet meer nodig, welke op menig platform te vinden [...]

Edvard Grieg SRU, Siemens

In maart 2014, heeft Vageri de E&I werkzaamheden voor een SRU module voor het Edvard Grieg project op het Mercon terrein in Gorinchem afgerond. In opdracht van Lundin Norway AS bouwt Kvaerner momenteel het Edvard Grieg platform.

Pioneering Spirit (voorheen Pieter Schelte), Allseas

Allseas legt momenteel in Korea de laatste hand aan hun ‘multi purpose vessel’ de Pioneering Spirit. Eenmaal compleet zal de Pioneering Spirit 382 meter lang en 124 meter breed zijn(!). Het is een zogenaamd dynamically positioned (DP-) vaartuig dat gebruikt kan worden voor de installatie, maar ook voor het verwijderen van complete offshore platforms (topsides lift capaciteit 48,000 t.!) Daarnaast [...]

Draugen ALQ

Vroeg in de ochtend van vrijdag 20 september 2013 is er vanuit Rotterdam alweer een project van Vageri naar zee vertrokken. En ook de installatie op zee is inmiddels succesvol uitgevoerd.

Riffgat Project

In februari 2013 is er wederom een succesvol project van Vageri afgerond. Op de Hollandia werf in Krimpen a/d IJssel is er een 2000 ton zwaar Transformator Platform voor het Riffgat Offshore Windmolen Park gebouwd.

Power Modules Gaz de France

Rond eind februari zijn er in opdracht van Hertel drie zogenaamde Power Modules en een HVAC module voor Gaz de France gebouwd en volledig getest bij Hertel op de voormalige Verolme werf in Ridderkerk.