Power Modules Gaz de France

Power Modules Gaz de France

Rond eind februari zijn er in opdracht van Hertel drie zogenaamde Power Modules en een HVAC module voor Gaz de France gebouwd en volledig getest bij Hertel op de voormalige Verolme werf in Ridderkerk. Nadat er in het verleden al diverse van deze modules in samenwerking met Hertel door Vageri zijn gebouwd, heeft Gaz de France Nederland opnieuw voor het inmiddels beproefde Power Module concept gekozen. En ditmaal maar liefst voor drie offshore platformen tegelijk. het ging om Power Modules voor het D18-A-, L5-AD- en het Q13-1 platform. Terwijl voor dit laatste platform, vanwege de iets groteren omvang, ook nog een separaat HVAC (Heating Ventilatie Air Conditioning) – Module gebouwd werd.

Hoe werkt het?
Het technisch “nerve-center” van een nieuw platform (de Power Module) wordt zo volledig mogelijk gebouwd en getest terwijl tegelijkertijd elders de rest van het platform op een scheepswerf wordt gebouwd en getest. Wanneer het Power Module klaar is wordt het in zijn geheel naar de scheepswerf getransporteerd en op het platform geplaatst en vast gelast. Vervolgens wordt de bekabeling van het platform naar de relevante componenten in het Power Module gebracht. Door op deze manier te werken wordt er enerzijds tijd bespaard tijdens de bouw maar vooral ook voor de testfase van het platform voordat het naar zee gaat.

In een Power Module van dit concept bevinden zich o.a.; drie microgasturbines, een (noodstroom-) dieselgenerator, diesel aangedreven bluswaterpomp, de elektrische verdeelinrichting, de controle- / besturingsinstallatie, ventilatie en verwarmingsinstallatie, accu’s, acculaders en gelijkrichters.

Share this post